De Kracht van Communicatie bij Veranderingen

27nov13:3016:30De Kracht van Communicatie bij VeranderingenDe Kracht van Communicatie bij Veranderingen

Informatie over het evenement

Communicatie is één van de belangrijkste succes- én faalfactoren bij veranderingen. Pas wanneer medewerkers en hun leidinggevenden het veranderverhaal begrijpen en snappen wat het voor hen betekent, kunnen ze in beweging komen. Hoe sterker communicatie vanaf het begin verweven is in de veranderaanpak, hoe groter de kans is op succes. Gelukkig trekken de verandermanager en communicatiespecialist steeds vaker samen op. Regelmatig wordt bij het mislukken een verandertraject verwezen naar ‘gebrekkige communicatie’. Aan een stevige informatie-tsunami had het niet ontbroken. Maar was het relevant? Tijdig en consistent? Was er dialoog en was deze empathisch? Communiceren gaat veel verder dan de zeepkist, intranetpagina en nieuwsbrief.

Communicatie is een strategisch proces dat aansluit op de veranderaanpak en deze tegelijkertijd voedt. Geïntegreerde, relevante en transparante communicatie identificeert en doorbreekt in- en externe weerstanden, onderscheidt feiten van fabels en kanaliseert het sentiment van de organisatie.

Het communicatieproces is onmisbaar bij het omarmen van het veranderdoel en het kantelen naar gewenste kennis, houding en gedrag. Dat is de toegevoegde waarde. Eens? Of niet? 

Marisca Kensenhuis, Marjon Bloemkolk en Claudette Deddes, nieuwe vogels van Changekitchen, nemen je mee in de wereld van communicatie bij veranderingen. Wat is het, hoe versterken communicatie en verandermanagement elkaar, hoe herken je communicatiekansen, en last but not least, hoe gaan we hier als Changekitchen mee aan de slag. 

Een middag vol inspiratie, interactie, plezier en met praktische tips en resultaten. Kom je ook naar deze communicatieve Changekitchen Academy op 27 november van 13.30 – 16.30 uur? Hoe en waar, dat volgt snel.

Zin in een communicatieve middag? Meld je dan aan.

Lees meer

Tijd

27 november 2020 13:30 - 16:30(GMT+02:00)

Naam sessie

De Kracht van Communicatie bij Veranderingen

Inschrijven voor dit event is niet meer mogelijk.