Leiderschap bij verandering

21jul12:5912:59Leiderschap bij veranderingDoelgericht leidinggeven… Heb jij het idee dat je daarin nog wel wat kennis en vaardigheden kunt gebruiken? Ontdek en doorbreek je eigen patronen: na deze training zie, doe en ben jij als leider anders…

Informatie over het evenement

Waarom dit event?
De wereld verandert in een snel tempo en ook bij en bewegen we mee. Leidinggeven in een snel veranderende context vraagt om specifieke vaardigheden van de leiders.

Uit de intakes die we met jullie hielden blijkt dat er behoefte is aan kennis en skills om doelgericht leiding te kunnen geven aan veranderingen om zo optimaal bij te kunnen dragen aan de organisatiedoelen van .

Voor wie is dit event?
Voor alle leidinggevenden en andere sleutelposities bij . Wil jij weten hoe je positief kunt sturen, hoe je ervoor zorgt dat iedereen hetzelfde doel voor ogen heeft of hoe het zit met de dynamiek binnen groepen? Dan is deze training wat voor jou.

Wat kun je verwachten?
In deze tweedaagse training met overnachting kom je meer te weten over leiderschapsstijlen, culturen en aanpakken. Je gaat op onderzoek uit naar je eigen patronen, jouw filter van de werkelijkheid en hoe dat effectief is in jouw rol. Het motto van de training is ‘Anders zien, Anders zijn, Anders doen’. We dagen je uit om op allerlei manieren op jezelf te reflecteren. Welke patronen zie je bij jezelf? Zijn die patronen helpend of belemmerend? Hoe doorbreek je die patronen, en hoe beïnvloedt jouw beeld van de werkelijkheid je leiderschap?

Ook leer je het verschil kennen tussen een Technische en een Adaptieve Aanpak en tussen Complicated en Complex. Dit koppelen we steeds aan de vraag wat dit voor jou als leider betekent en passen we toe op je eigen werksituatie. Je gaat op zoek naar (andere) perspectieven die je wendbaar maken in je leiderschap en je leert van collega’s die dezelfde zoektocht ondernemen.

Daarnaast staan we stil bij de belangrijkste dynamieken in groepen en train je jezelf die te onderscheiden. Dat inzicht koppel je aan de vraag: hoe ben ik daarbij het meest effectief?

De avond wordt een verrassing en sluit aan op het motto, lekker anders dus…

Wat levert het op?
Na deze training herken jij je eigen patronen en je eigen blik op de werkelijkheid en snap je hoe deze van invloed zijn op je leiderschap. Je weet hoe je jouw patronen kunt doorbreken en anderen kunt aanmoedigen en ondersteunen om hetzelfde te doen. Je hebt een theoretisch kader om het verhaal van veranderen met je medewerkers te delen en je bent wendbaar in je stijl doordat je meerdere perspectieven ziet. Hierdoor ben je met je team beter in staat om binnen een steeds veranderende werkelijkheid optimaal bij te dragen aan de doelen van .

Lees meer

Tijd

21 juli 2020 12:59 - 12:59(GMT+00:00)