Leidinggeven zonder strepen

24apr13:4813:48Leidinggeven zonder strepenNiemand wordt blij van een leidinggevende die als een generaal loopt te commanderen. Hoe kun je jouw collega’s op een professionele, constructieve en effectieve manier beïnvloeden?

Informatie over het evenement

Waarom dit event?
Als functioneel leidinggevende heb je veel verantwoordelijkheid èn je wil collega’s motiveren, uitdagen en resultaatgerichte afspraken maken zonder al te veel gebruik te maken van macht. Een goede functionele leider stuurt op resultaten, zonder de bijbehorende ‘strepen’ dus. Tijdens dit event leer je leidinggeven op een effectieve manier die past bij jou en bij wat … van je verwacht. Na deze training kun je aan de slag met praktische handvatten en heb je inzicht in jouw eigen stijl van leidinggeven en hoe je deze effectief inzet.

Voor wie is dit event?
Voor de Procescoördinatoren bij Klantbegeleiding.

Wat kun je verwachten?
In deze training leer je hoe je de collega’s aan wie je leiding geeft op een professionele, constructieve en effectieve manier kunt beïnvloeden. Je krijgt inzicht in jouw eigen stijlen, de kracht van taal en het werken vanuit een oplossingsgerichte houding als coachinstrument. Daarbij is het de kunst aan te sluiten bij je sterk ontwikkelde leiderschapsstijlen en die goed in te zetten. Daarnaast versterken we je minder ontwikkelde stijlen. We werken met de praktijkcasussen die jullie als deelnemer zelf inbrengen.

Wat levert het op?
Deze training geeft je praktische handvatten en leert je kijken naar jezelf en naar hoe je jouw collega’s kunt aanspreken, motiveren en uitdagen. Als je dit event hebt afgerond herken je verschillende stijlen van situationeel leiderschap en kun je deze toepassen. Je hebt geleerd wat er nodig is om vanuit gezag en niet vanuit macht leiding te geven in een matrixorganisatie.

Lees meer

Tijd

24 april 2020 13:48 - 13:48(GMT+00:00)