Natuurlijk leidinggeven

23aug13:0513:05Natuurlijk leidinggeven"Don't follow the crowd, let the crowd follow you." Het klinkt simpel, maar ben jij daadwerkelijk de leider die je denkt te zijn? Ga letterlijk de natuur in om te leren hoe jij jouw leiderschap kunt inzetten in een veranderende werkomgeving.

Informatie over het evenement

Waarom dit event?
Verandering vraagt om een ander soort leiderschap, zeker binnen een organisatie als . Je ziet namelijk een verschuiving van leiderschap vanuit een formele positie, naar persoonlijk leiderschap bij iedereen. Je geeft leiding met de insteek dat anderen met hun eigen vaardigheden zelf de leiding kunnen nemen.

Als ‘natuurlijk’ leider ben je meer dienstbaar aan het presteren van je team. Je zult de controle daarvoor vaker los moeten laten, zonder het oog op het resultaat te verliezen. Zo moet je bereid zijn om flexibel mee te bewegen, snel van rol te wisselen en aannames te herzien, wanneer de omgeving dat van je vraagt. Het doel van de organisatie is de baas en jouw team maakt dat waar.

Daarnaast stelt dit natuurlijk leiderschap hoge eisen aan jouw communicatieve vaardigheden. Maar weet jij jouw collega’s daadwerkelijk te verbinden op een gedeeld doel? Kun je hen daarnaast inspireren om initiatieven te nemen en verleiden zichzelf steeds te ontwikkelen?

Voor wie is dit event?
Wil je jezelf verdiepen op het gebied van leiderschap en ben je niet bang om hier actief mee aan de slag te gaan? Dan is dit event voor jou! Deze training gaat niet over theorie, managementmodellen of het inzetten van een methode. Deze training gaat over jouw natuur, wie jij in essentie bent en hoe je dat kunt inzetten om beter te maken. Leiderschap als kunst dus, niet als kunstje.

Wat kun je verwachten?
Trek je laarzen maar alvast aan, want gedurende het eerste deel van de dag gaan we de natuur in! De specifieke inhoud van dit dagdeel verklappen we nu nog niet, maar we beloven je alvast een spraakmakende ervaring! Ervaar op het platteland en tussen de dieren hoe jij je leiderschapsvaardigheden in kunt zetten om je doel te bereiken. Juist van de natuur kunnen wij namelijk veel leren, gezien deze zich niets aantrekt van onze ego’s, maar direct teruggeeft wie we denken te zijn en wie we écht zijn. In het tweede dagdeel reflecteren we op de opgedane inzichten en vervolgens vertalen we deze naar je eigen praktijk.

Wat levert het op?
Na deze training kun jij schakelen tussen jouw eigen leiderschapsstijl en jouw doelen vanuit jouw rol en/of functie bij . Je komt te weten wat er nodig is om verbanden te leggen tussen jouw eigen leiderschapsstijl. Daarnaast leer je wat er nodig is om zaken te veranderen en jouw collega’s daarin mee te nemen.

Lees meer

Tijd

23 augustus 2020 13:05 - 13:05(GMT+00:00)