Out of office - Ierland & Noord-Ierland

06apr(apr 6)00:0010(apr 10)23:00Out of office - Ierland & Noord-Ierlandstudiereizen naar de randen van Europa

Informatie over het evenement

Wil je jezelf blijven ontwikkelen? Weten wat er beweegt in de wereld? Dan is het slim om regelmatig je vaste post te verlaten. Letterlijk. Door op reis te gaan, ervaar je wat er gaande is buiten je eigen blikveld. Je wordt je bewust van grote transformaties in de wereld, je leert verbanden zien en krijgt een nieuw perspectief op je eigen visie. Reis je met ons mee naar Ierland en Noord- Ierland?

De reis naar Ierland & Noord-Ierland is de eerste van ons programma Out of office – studiereizen naar de randen van Europa. De reizen zijn bedoeld voor nieuwsgierige professionals die zichzelf en de wereld om hen heen willen blijven bevragen. De positie en rol in Europa in deze veranderende wereld onderzoeken, vormt daarvoor een perfecte methode. In Ierland & Noord-Ierland komen boeiende perspectieven samen: globale ontwikkelingen, de definitie van wat ons bindt binnen geografisch Europa én het lokale perspectief vanuit historisch, cultureel en geopolitiek oogpunt.

De onafhankelijkheidsstrijd van Ierland, waarin het zich losmaakte van het Verenigd Koninkrijk, is nog altijd springlevend; zo was de grens tussen Ierland en Noord-Ierland het voornaamste onderhandelingspunt van het uitredingsverdrag binnen de Brexit. Tijdens de reis verdiepen we ons in deze bewogen geschiedenis en in tal van andere typisch Ierse thema’s zoals: wat betekent de sterke band tussen Ierland en de Verenigde Staten (ruim 34 miljoen Amerikanen zijn van Ierse afkomst) eigenlijk voor Europa? En welke rol speelt religie, niet alleen in de strijd tussen de katholieken en protestanten in Noord-Ierland, maar ook in het licht van de huidige ontkerkelijking van het ‘meest katholieke land van Europa’? Aspecten die méér te maken hebben met onze eigen visie en positie, dan we in eerste instantie wellicht denken. Meer lezen over de studiereizen en wat het je oplevert? Klik hier.

Niets leert je meer over je eigen denkbeelden, dan je te verdiepen in die van een ander.

Lokale organisatie

De begeleiding van de studiereizen ligt in handen van Jan Booij en Thijs Vink. Jan en Thijs werken sinds 2007 met veel plezier samen op het gebied van professionele ontwikkeling en diversiteitsvraagstukken. Zij doen dit op basis van een gedeelde visie op leiderschap, verantwoordelijkheid en verandering. Het reisprogramma is inhoudelijk uitgewerkt samen met de Ierse historicus en community welfare officer David Kennerney. David heeft een schat aan informatie over sociale verhoudingen en de geschiedenis van Ierland en reist alle dagen met ons mee als gids. Als amateurmuzikant speelt David af en toe traditionele Ierse muziek in pubs. Ook met dit aspect van de Ierse cultuur, zullen we zeker kennismaken.

Het programma

Woensdag 6 april 2022
Vertrek naar Dublin per vliegtuig – Aankomst in hotel – Kennismaking en introductie op Ierland door David Kennerney – Stadswandeling – Programma en thema’s samen verkennen – Pubbezoek – Diner.

Donderdag 7 april 2022
Bezoek The Irish Migration Museum – Verdieping in de Ierse identiteit– Lunch – Bezoek
Nationaal monument Glasnevin Cemetery – Werkbezoek maatschappelijke organisatie – Pubbezoek – Diner.

Vrijdag 8 april 2022
Reis naar Belfast (Noord-Ierland, UK) – Bezoek aan UNESCO erfgoed Brú na Bóinne-complex (3200 v.Chr.) – Bezoek aan locatie historische veldslag – Lunch – Oversteek van de Brexit grens – Aankomst in Belfast – Stadswandeling – Reflectie – Pubbezoek – Diner

Zaterdag 9 april 2022
Ontbijt – Inleiding op Noord-Ierland, actuele geschiedenis en de Brexit – Bezoek herdenkingsmuseum Noord-Ierse geschiedenis – Introductie verschillende opvattingen hierover – Lunch – Bezoek stadsvernieuwingsproject Titanic Quarter en Belfast Titanic Building – Vrije tijd – Pub met livemuziek – Diner

Zondag 10 april 2022
Ontbijt – Busreis terug naar Ierland – Lunch in Old Town County Dublin – Afscheid van gids David Kennerney – reis naar vliegveld – Vliegreis naar Amsterdam

Kosten en inschrijving

De vijf studiereizen van Out of Office kunnen los van elkaar geboekt worden. De kosten van de vijfdaagse studiereis naar Ierland en Noord-Ierland bedragen € 2.000,- exclusief btw (€ 2.420,- inclusief btw). Dat bedrag is inclusief: 2 vliegtickets, 4 overnachtingen, eten, drinken en interne reizen. De enige aanvullende uitgaven waar je rekening mee kunt houden, zijn de kosten van alcoholische drankjes (los van een drankje bij het diner) of de aanschaf van een souvenir. We reizen met een groep van maximaal 14 deelnemers.

Lees meer

Tijd

6 april 2022 00:00 - 10 april 2022 23:00(GMT+02:00)

Locatie

Ierland / Noord-Ierland (Dublin en Belfast)

Other Events

Naam sessie

Out of office - Ierland & Noord- Ierland

studiereizen naar de randen van Europa

De onderstaande prijs is ex. BTW. De prijs incl. BTW is €2.420,-

Inschrijven voor dit event is niet meer mogelijk.

Health Guidelines for this Event

Other Health Guidelines De 'Out of office' studiereizen organiseren wij zoveel mogelijk coronaproof. Dit betekent: dat er waar nodig mondkapjes gedragen moeten worden en dat we de 1,5 meter afstand zoveel mogelijk respecteren.