Plan Do Reflect Act

22mei13:4213:42Plan Do Reflect Act“We love it when a plan comes together...”. Houd je van strak plannen en heldere doelen stellen? Als leider heb je een snelle aanpak om zaken voor elkaar te krijgen. Maar reflectie op zijn tijd is net zo belangrijk!

Informatie over het evenement

Waarom dit event?
Binnen werken we vaak met de methode ‘Plan Do Check Act’ (PDCA): we maken een plan, gaan dit uitvoeren, checken vervolgens of we de gestelde doelen halen, sturen bij en beginnen weer bij ‘Plan’. Kortom: dit gaat heel erg over de ‘Wat’. Aan deze methode ontbreekt nog de vraag: ‘Hoe’ doen we dat? Want als we plannen constant op dezelfde manier blijven uitvoeren, leidt dit dan wel tot het gewenste resultaat?

Een betere aanpak vraagt om een moment van bezinning, oftewel vertraging tegen de stroom in van het steeds harder willen werken. Deze methode wordt de ‘Plan Do Reflect Act’-cyclus, ook wel ‘Agile’, genoemd. Hierbij is het vertragen essentieel om te leren en daarmee verder te groeien. Bij deze methode is een fout maken niet per se verkeerd, maar een mooie kans om te leren. We leren namelijk door het opdoen van positieve én negatieve ervaringen. Alleen het vraagt wel om reflectie op het gedrag, de ideeën die we daarover hebben en de ambities om steeds beter te worden. Vertragen en reflecteren op zowel het team, als ieder individu, zal uiteindelijk leiden tot versnelling van het proces en betere resultaten.

Voor wie is dit event?
Voor alle leidinggevenden die continue willen verbeteren en dit zowel zichzelf, als ook hun medewerkers gunnen.

Wat kun je verwachten?
Tijdens dit event gaan we ervaren hoe we effectief kunnen vertragen tijdens werkprocessen. We bekijken hoe we negatieve ervaringen kunnen omzetten naar positieve ontwikkelingen. Daarnaast gaan we praktisch aan de slag met zelf ingebrachte casussen. We ervaren met elkaar hoe leuk en leerzaam zelfreflectie kan zijn.

Wat levert het op?
Naderhand kun je beter reflecteren op de effectiviteit en kwaliteit van verbeterprocessen. Je kunt daarnaast beter stilstaan in de waan van de dag en bent je bewust geworden dat tijd voor reflectie essentieel is voor persoonlijke -en teamontwikkeling. Uiteindelijk zal je hierdoor meer voldoening en plezier uit het werk halen.

Lees meer

Tijd

22 mei 2020 13:42 - 13:42(GMT+00:00)